Gegevens ophalen met Gedcom

Click to view RSS...
Author
Posted Sunday, April 12, 2009 - Post #23943
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 2.0.1.6

Last Login: Tuesday, December 22, 2009
Posts: 5, Visits: 35
Bonjour,
J'ai 4000 noms dans mon fichier GEDCOM, et quand je le fichier de traduction à Geno Pro, toutes les lignes sillonnent les uns les autres. Par ailleurs, aucune date de mariage acquises. Avec l'ancienne version il n'y a pas de problème.

Existe-t-il une possibilité d'y inclure des images Gedcom avec en son sein?

Hi,
I have 4000 names in my GEDCOM file, and if I translate the file to Geno Pro, all lines crisscrossing each other. Furthermore, no marriage date recorded on the line. The old version was no problem.

Is there a possibility to take pictures with Gedcom to win?

Regards,

Eric

Edited: Wednesday, April 15, 2009 by Benoit
Posted Thursday, April 16, 2009 - Post #23961
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Sunday, May 12, 2024
Posts: 472, Visits: 3,204
Dag Eric,

Wat bedoel je met "the lines are criss-crossing".  Kan je een voorbeeldje geven?

Welke versie van GenoPro gebruik je?

Nand

Posted Friday, April 17, 2009 - Post #23965
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 2.0.1.6

Last Login: Tuesday, December 22, 2009
Posts: 5, Visits: 35
Dag Nand,

Met de oude versie (1.99) kon ik redelijk goed gedcom bestanden inbrengen zodat de familie's goed te volgen waren. Zie http://users.telenet.be/eric.benoit1/Genopro/Michael.gno

Wanneer ik hetzelfde wil doen met de nieuwe versie, dan lopen de familielijnen 'kriskras' door en over elkaar. Zie http://users.telenet.be/eric.benoit1/Genopro/Test.gno . (Op internet kan ik het zelfs niet opladen: het wordt als en .zip bestand gelezen.)

Kun je ook op mijn andere vragen een antwoord vinden? Smile

Mvgr,

Eric

Posted Friday, April 17, 2009 - Post #23967
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Sunday, May 12, 2024
Posts: 472, Visits: 3,204
Eric,

Ik begrijp je verwijzing naar versie 1.99 niet.  De laatste versie van GenoPro is 2.0.1.6 en .7 is in de maak.

GNO bestanden (Genogrammen) zijn enkel leesbaar door GenoPro zelf en veronderstellen dat de gebruiker over een GenoPro editor of viewer beschikt.  De laatste versie(s) van GenoPro gebruiken nu XML als formaat, vandaar dat de browser waarschijnlijk voorstelt om het als een ZIP bestand over te halen.

Waarom gebruik je de web site optie niet in GenoPro?  De functie "Tools / Generate Report" zorgt ervoor dat je een complete web structuur krijgt met de nodige toeters en bellen om details en/of genogrammen te tonen.  Je kan hier ook ingrijpen om bepaalde labels of andere informatie al dan niet te tonen.

Ik begrijp wel dat het resultaat compleet verschillend zal zijn dan wat je tot nu toe hebt gedaan (proficiat trouwens met je web site) maar het is zeker het proberen waard.

Groetjes,
Nand

Posted Friday, April 17, 2009 - Post #23968
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Sunday, May 12, 2024
Posts: 472, Visits: 3,204
Voor wat het criss-crossing betreft vermoed ik dat je "auto-arrange" hebt geprobeerd.  Dat is een gevaarlijke optie die het momenteel niet al te best doet bij grote genogrammen.  Beter je familie in stukken snijden en verdelen over meerdere tekeningen die je via sleutelpersonen aan mekaar kan linken.
Posted Friday, April 17, 2009 - Post #23970
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 2.0.1.6

Last Login: Tuesday, December 22, 2009
Posts: 5, Visits: 35
Nand,

Met de oude versie bedoel ik 1.99c

Daarmee heb ik ook gewerkt op mijn site. Auto-arrange kan ik niet gebruiken: dan loopt het inderdaad helemaal mis...

Met de versie 2016 heb ik dus de problemen.

Ik ben er daarnet evenwel in geslaagd om een genogram naar de site te sturen: http://familytrees.genopro.com/Benoit/

Waarschijnlijk is het bestand dat ik inbreng met gedcom veel te groot. Nu heb ik het ingelezen in de oude versie, bewerkt, en dan met de nieuwe versie naar de website gestuurd: dat is het resultaat. Zo omzeil ik ook het probleem van de huwelijksdata, aangezien deze in de nieuwe versie niet getoond worden. Om het zelf eens te kunnen uittesten heb ik ook het originele gedcom bestand opgeladen: http://users.telenet.be/eric.benoit1/Genopro/test.ged Zo zie je beter wat er misgaat.

Groeten, Eric

Edited: Friday, April 17, 2009 by Benoit

Posted Friday, April 17, 2009 - Post #23976
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Sunday, May 12, 2024
Posts: 472, Visits: 3,204
Eric,

Als ik je site bekijk op Telenet krijg ik de indruk dat je verschillende voorstellingen wil genereren vanaf eenzelfde gedcom bestand.  Is dat juist?  Maar als je het gedcom bestand als master blijft gebruiken dan zal je bij iedere import in GenoPro de tekening moeten aanpassen.  De bedoeling is inderdaad GenoPro als master te gebruiken en niet andersom.

Is het voor jou niet mogelijk om GenoPro te gebruiken om je gegevens in te geven en te beheren?  Je kan dan via de "file/export" functies een gedcom bestand aanmaken.  Wel oppassen, er zijn twee formaten die beiden gedcom heten.  Eentje is standaard gedcom, het andere bevat GenoPro specifieke gegevens waarmee een ander programma misschien problemen heeft.

Posted Sunday, April 19, 2009 - Post #23982
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 2.0.1.6

Last Login: Tuesday, December 22, 2009
Posts: 5, Visits: 35
Nand, toen ik 12 jaar geleden met stamboom begon, heb ik verschillende programma's bekeken. Wat betreft het communiceren via gedcom tussen programma's onderling liep het nogal eens mis! Uiteindelijk heb ik toen het programma Brother Keeper aangekocht. Ik ben daar nog altijd tevreden over voor wat betreft het ingeven, beheren en opzoeken van records (+8000). Het is pas later dat ik voor de layout GenoPro gevonden heb. Wat overdracht van gegevens betreft heb ik dat nog niet uitgetest. Het is natuurlijk ook een kwestie van gewoonte... Blijkbaar is er een probleem om foto's uit te wisselen met andere programma's?

Bij de laatste montage heb ik een deel van mijn stamboom met gedcom aangemaakt, maar dat waren toch algauw 4000 namen: te groot waarschijnlijk. Andere delen in map 2 en 3 zullen minder problemen geven omdat ze kleiner zijn.

Kun je iets meer zeggen over de huwelijksdata die niet verschijnt: Ligt het aan mij of aan het programma?

Ook het onderscheid tussen de beide gedcombestanden is me niet helemaal duidelijk. Kun je daar iets meer over zeggen,

Mvgr,

Eric

Posted Friday, April 24, 2009 - Post #24006
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Sunday, May 12, 2024
Posts: 472, Visits: 3,204
(Zat deze week op een werf aan de kust, zonder internet, heerlijk.)

Het probleem met de huwelijksdata is ergens elders in dit forum aangekaart.  Best eens zoeken op "marriage" ("wedding" wordt blijkbaar niet gebruikt in het Canadese GenoPro).  Zelf heb ik daar geen probleem mee omdat ik het label manueel invul.

De verschillen in gedcom file formats kan ik niet opsommen omdat ik niet alle functies gebruik en er dus veel meer zijn dan ik weet.  Maar een testje is snel gedaan.  Als je hetzelfde genogram in beide versies exporteert kan je het resultaat vergelijken.

Posted Saturday, April 25, 2009 - Post #24012
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 2.0.1.6

Last Login: Tuesday, December 22, 2009
Posts: 5, Visits: 35
Nand, bedankt voor je hulp.

Ik moet eerst eens meer vertrouwd raken met dit programma. Het heeft veel mogelijkheden, maar er ontbreken denk ik nogal wat essentiële zaken in die in andere programma's standaard zijn. Ik wil echter nog niet oordelen.

Tot later eens, en nogmaals mijn dank.

Eric