GenoPro Home
GenoPro Home  |  Get Started With My Genealogy Tree  |  Buy  |  Login  |  Privacy  |  Search  |  Site Map
 

GenoPro Support Forum




Genopro cannot generate reports on Linux platform

Click to view RSS...
Author
Posted Tuesday, August 4, 2015 - Post #35346
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

FamilyTrees.GenoPro.com
Gamma
Customers
GenoPro version: 3.1.0.0

Last Login: Sunday, June 21, 2020
Posts: 2, Visits: 25
On Linux Mint platform...
The last executed action was the init.htm processing and the report log was this:

Kimutatás készítése ide: 'C:\usersagy\Dokumentumok\GenoPro Reports\csfa1\'
csfa1 dokumentum másolatának készítése...
A(z) '\Customized English Narrative Report\*  (English Narrative Report)' bőr Config.xml konfigurációs állományának megnyitása...
Kép gyorsítótár érvényesítése...
Dictionary.xml betöltése...
[0.00] 'init.htm' minta feldolgozása...
    [GenoPro Version: 2.5.4.1, Skin Version: 2007.01.07]


What can I do?
Thak you for aswer.
Posted Tuesday, August 4, 2015 - Post #35347
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Moderators
Customers
Gamma
FamilyTrees.GenoPro.com
Translator
GenoPro version: 3.1.0.0

Last Login: 14 hours ago
Posts: 4,508, Visits: 22,075
Have you tried with GenoPro 2016 at http://www.genopro.com/download/InstallGenoPro2016.exe .   By the way, our new GenoProX (under development) uses JavaScript instead of VBScript which is most likely to work on all platforms.
Posted Thursday, August 6, 2015 - Post #35358
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

FamilyTrees.GenoPro.com
Gamma
Customers
GenoPro version: 3.1.0.0

Last Login: Sunday, June 21, 2020
Posts: 2, Visits: 25
Is it possible to use javascript with Genopro2011,  or this go with 2016 version?
Posted Thursday, August 6, 2015 - Post #35359
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.0

Last Login: 24 minutes ago
Posts: 2,924, Visits: 21,450
The GenoPro Report Generator in both 2011 and 2016 uses Microsoft's Windows Script Engine. The Report skin templates are written in either VBScript or JScript (Microsoft's Javascript implementation).  The 'Export to Gedcom' Report Skin is written in JScript so it might be worth testing that under Linux.  

Also some Report Template skins invoke HTA's (or HTML Applications) to generate a dialog for Configuration Parameters. This requires Microsoft's mshta.exe.  Some older skins also launch IE as an ActiveX control for the same purpose. You can prevent the Configuration Parameters dialog from being invoked using the setting under the Options tab of the Generate Report dialog.

GenoProX will export data in JSON format and reports will be generated from it using HTML5 & javascript.  


'lego audio video erro ergo disco' or "I read, I listen, I watch, I make mistakes, therefore I learn"
Posted Sunday, August 16, 2015 - Post #35406
Forum Writer

Forum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum Writer

Customers
GenoPro version: 2.0.1.4

Last Login: Tuesday, May 5, 2020
Posts: 64, Visits: 5,069
For information I have installed Genopro 2016 on Debian Jessie (8.1) and AFAICS all reports fail at some point.    This, for instance, is what I get when trying to run the English Narrative report :

Generating report to 'C:\users\bobc\My Documents\GenoPro Reports\TEST\'
Cloning document Crabtree and Heyworth of Rossendale...
Opening configuration file Config.xml for skin '\{EN} Narrative Report\*  (2015.07.07)'...
Loading Dictionary.xml...
[0.00] Processing template 'bootstrap.vbs'...
1st time run - One time initialisation required to link to common code folder
[0.08] Failed to link to common code folder - error -1
[0.09] Processing template 'Code\init.htm'...
Error in Config.xml at line 63: Unable to open template file 'Code\init.htm' from skin

I have disabled Parameter Configuration dialogue in the options.though the result is the same even if I don't.

It appears this is somehow related to the common code folder path which appears to be the "Narrative Common" folder not being initialised by the bootstrap.vbs script.

I have loaded the wsh56vb (VBscript) package and also wsh56js (Javascript).

BobC
Posted Sunday, August 16, 2015 - Post #35408
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.0

Last Login: 24 minutes ago
Posts: 2,924, Visits: 21,450
You can get past that point by first copying folder Code from Narrative Common over to {EN} Narrative Report.  The bootstrap.vbs is just trying to run junction.exe to create a link to it but instead you can create a copy.  Of course it may well fail later on. Sad


'lego audio video erro ergo disco' or "I read, I listen, I watch, I make mistakes, therefore I learn"
Posted Monday, August 17, 2015 - Post #35415
Forum Writer

Forum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum Writer

Customers
GenoPro version: 2.0.1.4

Last Login: Tuesday, May 5, 2020
Posts: 64, Visits: 5,069
Well prophesied - I set up the symbolic link manually and this is what happened :

Generating report to 'C:\users\bobc\My Documents\GenoPro Reports\TEST\'
Cloning document Crabtree and Heyworth of Rossendale...
Opening configuration file Config.xml for skin '\{EN} Narrative Report\*  (2015.07.07)'...
Loading Dictionary.xml...
[0.00] Processing template 'bootstrap.vbs'...
[0.09] Processing template 'Code\init.htm'...
Error at line 24, position 4 (Code\init.htm) generating 'init.htm': ActiveX component can't create object: 'ADODB.Stream'
    Microsoft VBScript runtime error 800A01AD
It looks like there are too many things to fix for the Report Generator to run under Linux +Wine.   I'll be sticking with Genopro on Windows for now until Genopro X comes out which promises to run under Linux.

As I mentioned earlier this is for information rather than expecting a solution.

BobC
Posted Monday, August 17, 2015 - Post #35416
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.0

Last Login: 24 minutes ago
Posts: 2,924, Visits: 21,450
I did look further into this out of interest and discovered that adodb.stream is only used in rare circumstances, firstly when a thumbnail image is prepared from web based image (http:// path) instead of a local file, secondly when preparing the toc.xsl (table of contents) file for use in conversion to PDF by wkhtmltopdf.exe.

Therefore the code could be changed to only declare the adodb activex object when it is actually going to be used.  But instead if you wanted to take it stage further in testing try removing or commenting out the lines

Set oBinaryStream = CreateObject("ADODB.Stream")
oBinaryStream.Type = 1 ' binary
oBinaryStream.Mode = 3 ' read/write
oBinaryStream.Open

from Init.htm and genomap.svg files the Narrative Coomon/Code folder.


'lego audio video erro ergo disco' or "I read, I listen, I watch, I make mistakes, therefore I learn"
Posted Tuesday, August 18, 2015 - Post #35419
Forum Writer

Forum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum Writer

Customers
GenoPro version: 2.0.1.4

Last Login: Tuesday, May 5, 2020
Posts: 64, Visits: 5,069
I'll give this a try and report back - it might be useful to know just what bits don't work under Linux.   I suppose using "junction" to create a symblink on an EXT4 filesystem is probably expecting too much.

BobC
Posted Tuesday, August 18, 2015 - Post #35420
Forum Writer

Forum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum WriterForum Writer

Customers
GenoPro version: 2.0.1.4

Last Login: Tuesday, May 5, 2020
Posts: 64, Visits: 5,069
I made the changes suggested and now this is what I get :

Generating report to 'C:\users\bobc\My Documents\GenoPro Reports\TEST\'
Cloning document Crabtree and Heyworth of Rossendale...
Opening configuration file Config.xml for skin '\{EN} Narrative Report\*  (2015.07.07)'...
Loading Dictionary.xml...
[0.00] Processing template 'bootstrap.vbs'...
[0.01] Processing template 'Code\init.htm'...
Error at line 164, position 2 (Code\init.htm) generating 'init.htm': Type mismatch: 'Util.FormatPhrase'
    Microsoft VBScript runtime error 800A000D


Line 164 reads :  
Report.LogComment Util.FormatPhrase(ConfigMsg("CommentVersion", "Report Skin version {0} [{?1} *** with modifications ***]", "2013.07.30±") ,Session("SkinVersion"), Session("SkinModified"), ExitCode), Util.IfElse(ExitCode = 0, "#000080" , "#FF8040")


BobC


EDITED to correct line number.


Edited: Tuesday, August 18, 2015 by bobc


Similar Topics

Click to view RSS...
Expand / Collapse

Reading This Topic

Expand / Collapse