GenoPro Home  |  Get Started With My Genealogy Tree  |  Buy  |  Login  |  Privacy  |  Search  |  Site Map
 

GenoPro Support Forum




Menu is unable to display Cyrillic font in the "Undo" property

Click to view RSS...
Author Instead of cyrillic characters I get all kind of accented, acuted and um-lauted latin characters
Posted Wednesday, June 28, 2006 - Post #11722
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Forum Members
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Saturday, May 03, 2014
Posts: 3, Visits: 5
This seems to be some kind of Unicode problem with displaying "Undo Someone Properties" command in the Edit menu section. Russian (cyrillic) names don't show up properly.

I'm using Beta 16c and current charset in control panel is "Cyrillic (Windows)  (code page 1251)" as GenoPro tells me.

Edited: Wednesday, June 28, 2006 by GenoProSupport

Posted Wednesday, June 28, 2006 - Post #11724
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Gamma
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
Translator
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Wednesday, July 23, 2014
Posts: 434, Visits: 2,737
Can you post a screenshot, picture is worth thousand words...


"εν οιδα οτι ουδεν οιδα" (Σωκρατησ)  - "The only thing that I know is that I don't know anything" (Socrates)
Posted Wednesday, June 28, 2006 - Post #11725
Supreme Guru

Supreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme Guru

Administrators
Moderators
Translator
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Yesterday @ 7:23 AM
Posts: 5,253, Visits: 18,769
Is is possible the selected font to draw the menus does not have the Cyrillic alphabet.

Posted Thursday, July 13, 2006 - Post #11876
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Forum Members
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Saturday, May 03, 2014
Posts: 3, Visits: 5
Here I post 2 screenshots.

The first is to show the bug in the Undo menu. In the bottom-right corner is the individual I've edited before taking the screenshot.

The second is to show that in other menus the cyrillic chars show up correctly, namely the cyrillic name of the Genomap.

Also cyr symbols show up correctly in the recent files menu.

bug.jpg (179 views, 19.25 KB)
nobug2.jpg (169 views, 14.19 KB)

Posted Thursday, July 13, 2006 - Post #11881
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Gamma
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
Translator
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Wednesday, July 23, 2014
Posts: 434, Visits: 2,737
I verify this and have new addition!

It's not just cyrillic font matter but unicode in total, no unicode character is shown correctly!

I've seen it on following CE characters ŠĐČĆŽ šđčćž ...


"εν οιδα οτι ουδεν οιδα" (Σωκρατησ)  - "The only thing that I know is that I don't know anything" (Socrates)
Posted Thursday, July 13, 2006 - Post #11883
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
Customers
Translator
GenoPro version: 2.0.1.6

Last Login: Tuesday, December 16, 2008
Posts: 477, Visits: 1,271
I noticed the same problem once I edited an htm file (French page with accents) with Frontpage.

After the editing session, I closed Frontpage, loaded the htm page and it was full of these characters.

I also noticed that after editing a second time the said htm file, these "weird" characters actually multiplied !

 

Posted Thursday, July 13, 2006 - Post #11885
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Gamma
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
Translator
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Wednesday, July 23, 2014
Posts: 434, Visits: 2,737
jcguasp (7/13/2006)
I noticed the same problem once I edited an htm file (French page with accents) with Frontpage.

After the editing session, I closed Frontpage, loaded the htm page and it was full of these characters.

I also noticed that after editing a second time the said htm file, these "weird" characters actually multiplied !

 

Have you tried to create and edit any other page with those characters... This sounds to me like Frontpage stuff, not GP's!


"εν οιδα οτι ουδεν οιδα" (Σωκρατησ)  - "The only thing that I know is that I don't know anything" (Socrates)
Posted Thursday, July 13, 2006 - Post #11887
Supreme Guru

Supreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme Guru

Administrators
Moderators
Translator
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Yesterday @ 7:23 AM
Posts: 5,253, Visits: 18,769
The problem is with GenoPro.  I am working on a fix.

Posted Sunday, July 23, 2006 - Post #12026
Supreme Guru

Supreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme GuruSupreme Guru

Administrators
Moderators
Translator
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Yesterday @ 7:23 AM
Posts: 5,253, Visits: 18,769
Beta 17b is now available.  Let me know if you still get garbage text in the Undo menu.

Posted Wednesday, July 26, 2006 - Post #12074
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Forum Members
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Saturday, May 03, 2014
Posts: 3, Visits: 5
I've downloaded the 17b beta. The bug is fixed. Unicode now displays properly.


Similar Topics

Click to view RSS...
Expand / Collapse

Reading This Topic

Expand / Collapse