Author Dictionary.xml -translation
Posted Friday, September 12, 2008 - Post #22590

GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Saturday, April 13, 2024
Posts: 221, Visits: 1,599
Has anyone tried to translate the Genealogy Report into Finnish.  I've been doing some tranlation work with Dictionary.xml and met some challenges and would like to share this with someone.  BR, Jarmo

PS.  During my work I've got excellent support from other but not from finnish speaking GenoPro users - so where are you?

Posted Wednesday, February 17, 2010 - Post #25478
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Customers
GenoPro version: 3.0.0.8

Last Login: Thursday, June 29, 2017
Posts: 1, Visits: 10
Is it possible to use finnish language in narrative report?
Posted Monday, June 14, 2010 - Post #26020
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Saturday, April 13, 2024
Posts: 221, Visits: 1,599
Yes, absolutely!

I've translated the dictionary (haven't updated the dictionary for some time now, because been busy with collecting family tree information) BUT as I said there are still some challenges in oder to have proper translations.  BR, Jarmo

Posted Saturday, July 17, 2010 - Post #26170
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Forum Members
GenoPro version: 2.5.2.4

Last Login: Thursday, December 22, 2011
Posts: 4, Visits: 84
Olen osittain yrittänyt kääntää web-sivuille tulevia tekstejä. Ei ole kovin helppoa, kun suomi taipuu erilailla kuin englanti. Sivuista saa kuitenkin hieman helpommin luettavia, kun korjaa pahimmat puutteet käsin.
Rjn
Posted Monday, July 26, 2010 - Post #26217
Forum Member

Forum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum Member

Customers
Translator
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Friday, May 10, 2013
Posts: 43, Visits: 238
Moro. Olen tehnyt käännöksiä beta-vaiheessa, mutta olen ollut poissa muutaman vuoden opiskelujen ym. syiden takia, joten olen pudonnut melko hyvin kärryiltä missä mennään. Silloin tein kuitenkin aika tiiviisti yhteistyötä itse ohjelman kehittäjän kanssa ja yritin ajaa läpi ehdotuksia, millä rakennetta saataisiin paremmin muovautumaan myös suomen kielen taivutuksiin. Mutta tosiaan kun aikaa on niin paljon kulunut, niin on päässyt unohtumaan yksityiskohdat, dictionaryt ovat uudistuneet jo moneen kertaan ja valitettavasti vanha työkin taitaa olla kadonnut bittiavaruuteen. :/

Joka tapauksessa, eiköhän me yhteistyöllä saada aikaan jotakin järkevää. Jonkin verran tuli sitä koodiakin tuijoteltua ja kirjoiteltua silloin aikanaan, että teknisestikin voidaan sitä työstää ja ellei osata, niin ainakin Ron ja Dan osannevat varmasti auttaa.

Laittakaa viestiä missä mennään.

-Rami-
Posted Monday, August 30, 2010 - Post #26408
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Saturday, April 13, 2024
Posts: 221, Visits: 1,599
Terve suomalaiset!

Olipa mukava löytää Teidät!  Ehdotin pari vuotta sitten ohjelman kehittäjälle, että avattaisiin samanlainen keskustelu/kehitysfoorumi suomenkielen käännökselle kuin on muillakin kielillä mutta tämä pyyntö ei, ikävä kyllä, koskaan tuottanut tulosta.

Sitten aloin itse kääntää "Dictionary.xml" tiedostoa mutta en koskaan saanut siitä riittävän hyvää ts. kyllä kääntyi suomeksi mutta ilmaisuvoima on puutteellinen ja virheellinen (kts. liitteenä aikoinaan Narrative Report 2.0.1.7RC7 versiolle kääntämäni Dictionary.Xml tiedosto).  Ei hääppönen mutta tuotti (huonoa) suomenkieltä.

Minuun saa suoraan yhteyden maililla: jarmo@saksi.net jos haluatte.

Pidän GenoPro -ohjelmasta ja olen ymmärtänyt, että siinä on paljon ominaisuuksia, joita en osaa edes käyttää (esim. ohjelmointi liittymäpinta SDK), joten ohjelmassa ei heti tule rajat vastaan ennemminkin oma osaaminen ja mielikuvitus on rajana.  Yhdistämällä voimamme voisimme saada tästä entistä paremman - ainakin suomalaisille.

Parhain terveisin, Jarmo

Dictionary.xml (606 views, 127.01 KB)
Posted Sunday, October 17, 2010 - Post #26726
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Forum Members
GenoPro version: 2.5.2.4

Last Login: Thursday, December 22, 2011
Posts: 4, Visits: 84
Edellisessä viestissä näyttäisi olevan .xml tiedosto liitteenä. Miten sen saa ladattua (vai saako lainkaan).
Firefox tai IE lataavat kyllä, mutta vain tämän foorumin sivun uudestaan.

The previous message is. Xml file attached. How can it be downloaded (or whether at all).
Firefox or IE will download, yes, but only for this forum page again.
Posted Monday, October 18, 2010 - Post #26727
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
Important Contributors
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Today @ 1:37 AM
Posts: 438, Visits: 7,278
Right-click the filename and click on 'Save link as...'

Napsauta hiiren kakkospainikkeella nimi ja napsauta "Save link as ..." [Google Translate]
Posted Monday, October 18, 2010 - Post #26728
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Forum Members
GenoPro version: 2.5.2.4

Last Login: Thursday, December 22, 2011
Posts: 4, Visits: 84
Näin olen tehnytkin. Mutta se tarjoaa ladattavaksi "l8+nFrfd.htm.part" joka sisältää tämän web-sivun????

Thus I have done. But it offers for download "l8 + nFrfd.htm.part" which contains this web page?? (Google...)

Edited: Monday, October 18, 2010 by jokke_l
Posted Tuesday, December 7, 2010 - Post #27112
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Saturday, April 13, 2024
Posts: 221, Visits: 1,599
Hi Jokke

Just RMB the file "Dictionary.xml" , select "Save Target As...", pick folder where you want the file to be saved and then OK.  That's it!  BR, Jarmo