GenoPro Home
GenoPro Home  |  Get Started With My Genealogy Tree  |  Buy  |  Login  |  Privacy  |  Search  |  Site Map
 

GenoPro Support Forum




Problem with Family Subtree Diagrams

Click to view RSS...
Author [RESOLVED] Drawings are unreadable
Posted Tuesday, April 22, 2014 - Post #33499
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, July 4, 2024
Posts: 472, Visits: 3,212
Below you will find a screen shot of what is supposed to be a Family Subtree Diagram:



For one or the other reason the graphic produced is unreadable.  Most of the texts are reduced to the first letter.
The corresponding GenoGram looks like:



Parameter settings were



I asked for 'SVG only' because Inkscape is no longer installed on my PC.

Results are the same with report generator 2014.04.10 and 2013.08.12
Browser is IE9.

Is this a known problem?

Regards,
Nand


Edited: Tuesday, May 6, 2014 by Nand
Posted Wednesday, April 23, 2014 - Post #33502
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, July 4, 2024
Posts: 472, Visits: 3,212
Tested this again on a Windows 7 system with IE11.  Same result.  Unreadable.
Posted Thursday, April 24, 2014 - Post #33508
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
Translator
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Yesterday @ 3:02 PM
Posts: 281, Visits: 12,048
There is no such problem with my Windows 7,  Narrative_2014.04.10  and IE9.
Posted Thursday, April 24, 2014 - Post #33510
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, July 4, 2024
Posts: 472, Visits: 3,212
I installed Inkscape 0.48 and regenerated the report with all parameters set to default but this did not change anything.
Posted Thursday, April 24, 2014 - Post #33513
Grand Master

Grand MasterGrand MasterGrand MasterGrand MasterGrand MasterGrand MasterGrand MasterGrand MasterGrand Master

Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Yesterday @ 1:24 AM
Posts: 1,579, Visits: 31,374
Looks as though you need to try another browser. MS have been known to cause problems with their latest updates (!)
Posted Thursday, April 24, 2014 - Post #33514
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, July 4, 2024
Posts: 472, Visits: 3,212
Before we start installing 20 tons of extra stuff, let's do this last (?) test.

I just created a new GenoGram with a really very simple family:



I then generated an English Narrative Report, with all default values set, and sent it to my test domain on Familytrees.

http://familytrees.genopro.com/Nand/test/

Could you please follow this link, select the "family trees diagrams", click on "Genomap1" and tell me what you see?

I'm getting this:

Posted Thursday, April 24, 2014 - Post #33515
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, July 4, 2024
Posts: 472, Visits: 3,212
Hmmm, I'm puzzled.

I don't know where I clicked on the screen but anyhow, I got following message:



I then check the browser settings and noted:



So, it's enabled but not supported?
Posted Thursday, April 24, 2014 - Post #33516
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, July 4, 2024
Posts: 472, Visits: 3,212
And then I stumbled into this:

Posted Friday, April 25, 2014 - Post #33521
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, July 4, 2024
Posts: 472, Visits: 3,212
OK, I did some further research and found a few things that maybe you gurus already know but other people may be intersted in as well.

1.  IE9 does not recognize the Adobe plug-in.  The Adobe SVG namespaces are ignored.

2.  Chrome Frame (a plug-in for Internet Explorer, made by Google) was retired in January 2014 and is no longer available.
http://blog.chromium.org/2013/06/retiring-chrome-frame.html

3.  There seems to exist a workaround to make IE render SVG by adding a viewBox directive to the SVG code
http://www.branded3.com/blogs/svg-issues-with-ie9/

4.  There exists a plugin that creates a fallback for .SVG images called jQuery SVGMagic
http://plugins.jquery.com/?s=SVG

5.  An plugin for Internet Explorer from Savarese is no longer supported after November 2012
I tried it out but it does not seem to have any effect on my Vista PC with IE9.
http://www.savarese.com/software/svgplugin/


Both 3 and 4 seem to be worthwhile to have a look at.

I just installed Chrome.  Guess what?  The problem remains!  When I tried my test page http://familytrees.genopro.com/Nand/test/
the family subtree diagram is "truncated" as well.  I checked the contents of the .svg files and there the texts are OK.  So this really is a rendering problem.  But what is the reason?  The viewBox maybe (see point 3)?
Posted Friday, April 25, 2014 - Post #33522
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, July 4, 2024
Posts: 472, Visits: 3,212
When opening the SVG file with InkScape I get the same result with the abbreviated names...



Similar Topics

Click to view RSS...
Expand / Collapse

Reading This Topic

Expand / Collapse