GenoPro Home
GenoPro Home  |  Get Started With My Genealogy Tree  |  Buy  |  Login  |  Privacy  |  Search  |  Site Map
 

GenoPro Support Forum




how to post to web

Click to view RSS...
Author
Posted Wednesday, March 20, 2013 - Post #31498
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: Sunday, April 21, 2013
Posts: 1, Visits: 12
trying to figure out how to upload my tree

HELP
Posted Thursday, March 21, 2013 - Post #31499
Famous Writer

Famous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous WriterFamous Writer

Customers
Important Contributors
GenoPro version: 2.5.4.1

Last Login: 9 hours ago
Posts: 413, Visits: 5,253
If you wish to publish a report, see here. To backup your file online, see here.
Posted Thursday, December 19, 2013 - Post #32883
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

GenoPro version: 2.5.4.1
Last Login: Thursday, December 19, 2013
Posts: 1, Visits: 1
I downloaded genpro on Windows 7 64 bit - but I am unable to open to start using the program.  It comes up on the screen but the only keys allowed are "new" and "open" and I have tried

everything to start my genpro.  What are I doing wrong ?
Posted Thursday, December 19, 2013 - Post #32887
Forum Master

Forum MasterForum MasterForum MasterForum MasterForum MasterForum MasterForum MasterForum MasterForum Master

Gamma
Moderators
Administrators
FamilyTrees.GenoPro.com
Customers
GenoPro version: 3.0.1.0

Last Login: Saturday, September 30, 2017
Posts: 952, Visits: 10,073
I suggest you read the "Getting started" with GenoPro, to learn how to draw your family tree/genogram.

Posted Monday, April 24, 2017 - Post #37874
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Customers
GenoPro version: 3.0.1.0

Last Login: Wednesday, November 29, 2017
Posts: 6, Visits: 31
Last June generated narrative report with skin Narrative 2015 05 05 using Windows 10

Just tried to do the same again and it is failing after generating only about 3,000 of the 5,600 objects

It just stops with Processing template 'individual.htm' displayed no error messages or anything else the log of where it is up to disappears as well - no families are generated as it hasn't reached that far

[19.31] Processing template 'toc_entities.htm'...
[19.32] Processing template 'gmap.htm'...
[19.32] Processing template 'individual_map.htm'...
[19.34] Processing template 'family_map.htm'...
[19.34] Processing template 'scripts\tocstart.js'...
[19.36] Processing template 'individual.htm'...

The narrative report last modified dates look OK
I am running 2011 version 2.5.4.1

I noticed if you have done a search you get some details in that log:

Opening file 'C:\Users\pjdunlop\Documents\Family Tree\Dunlop Family Apr2017.gno'...
Reading file 'C:\Users\pjdunlop\Documents\Family Tree\Dunlop Family Apr2017.gno'...
Validating data...
[Import Summary]
   7 GenoMaps
   4208 Individuals
   1249 Families
   573 Marriages
   5444 PedigreeLinks
   61 Pictures
   153 Places
   27 Educations
   234 Occupations
   70 Contacts
   63 SourcesAndCitations
   1 Twins
Import complete with 0 errors!

[Search Results for 'rees']
   6 Individuals
   5 Families
Unable to create Debug Manager (hr=0x80040154)
Generating report to 'C:\Users\pjdunlop\Documents\HTML\Dunlop\'
Cloning document Dunlop Family Apr2017...
The privacy filter has removed 3561 living individuals which represents 84% of the total document.
    To turn off the privacy filter, visit the "Privacy" tab and uncheck the option "Remove All Living Individuals".
Opening configuration file Config.xml for skin '\Narrative_2015.05.05\*  (Narrative Report)'...
Loading Dictionary.xml...
[0.00] Processing template 'init.htm'...
Merging Config.xml version 2014.10.24 into ConfigMsgEN.xml version 2015.04.02.
Report Skin version 2015.05.05
 
Report Language code 'EN' Dictionary version '2015.04.02'
To disable display of parameter settings, tick the box under 'Options' tab of 'Generate Report' dialog.
Optimized Upload - Same Skin Version - Copying of Google Maps and Timeline support routines suppressed. See Config Params to override
N.B. Thumbnails for pictures and embedded pictures in GenoMaps will not be generated as the IrfanView package must be installed for this but IrfanView was not found on the path specified (or defaulted) in Config Parameter 'IrfanViewPath' (C:\Program Files (x86)\IrfanView\i_view32.exe)
[6.61] Processing template 'style.css'...
Applying theme 'Default_2'
Optimized Upload - Same Theme - Copying of theme files and images suppressed. See Config Params to override
[6.64] Processing template 'header.htm'...
[6.64] Processing template 'footer.htm'...
[6.65] Processing template 'cover.htm'...
[6.65] Processing template 'introduction.htm'...
[6.67] Processing template 'toc.xsl'...
[6.68] Processing template 'index.html'...
[6.68] Processing template 'default.htm'...
[6.70] Processing template 'toc_individuals.htm'...
[13.14] Processing template 'toc_families.htm'...
[13.28] Processing template 'toc_charts.htm'...
[13.39] Processing template 'toc_contacts.htm'...
[13.46] Processing template 'toc_places.htm'...
[13.48] Processing template 'toc_sources.htm'...
[13.51] Processing template 'toc_names.htm'...
[13.54] Processing template 'genomap.svg'...
[15.90] Processing template 'genomap.htm'...
[16.09] Processing template 'toc_genomaps.htm'...
[16.09] Processing template 'home.htm'...
[16.11] Processing template 'heading.htm'...
[16.12] Processing template 'calendar.htm'...
[16.12] Processing template 'scripts\calendarevents.js'...
[16.23] Processing template 'timeline.htm'...
[19.29] Processing template 'toc_timelines.htm'...
[19.31] Processing template 'toc_entities.htm'...
[19.32] Processing template 'gmap.htm'...
[19.32] Processing template 'individual_map.htm'...
[19.34] Processing template 'family_map.htm'...
[19.34] Processing template 'scripts\tocstart.js'...
[19.36] Processing template 'individual.htm'...



 


Tags:

Edited: Monday, April 24, 2017 by pjd0
Posted Monday, April 24, 2017 - Post #37875
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.0.1.0

Last Login: 2 hours ago
Posts: 2,591, Visits: 18,702
Unfortunately as there are no error messages in the report log you have posted then it is not possible to say why your report generation failed.

I am no longer maintaining the Narrative Report for Genopro 2011.  I suggest you download GenoPro 2016 and see if the updated Narrative Report skin in this version runs successfully.  You can try GenoPro 2016 for free and if you install into a different folder you should be able to keep GenoPro 2011 installed. 

If it works perhaps you will consider purchasing GenoPro 2016 otherwise you can continue to maintain your family tree data with GenoPro 2011 but use GenoPro 2016 to generate reports.






'lego audio video erro ergo disco' or "I read, I listen, I watch, I make mistakes, therefore I learn"
Posted Monday, April 24, 2017 - Post #37876
Forum Newbie

Forum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum NewbieForum Newbie

Customers
GenoPro version: 3.0.1.0

Last Login: Wednesday, November 29, 2017
Posts: 6, Visits: 31
Thanks Genome

I watched task manager as I suspected a memory issue - it went from to 80% while the report was generated.

I tried a couple of different parameters with no luck

Today I removed avast a virus program and everything is OK - report went to completion and memory use pretty flat

So all is OK


Tags:
Posted Tuesday, April 25, 2017 - Post #37879
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.0.1.0

Last Login: 2 hours ago
Posts: 2,591, Visits: 18,702
Glad you have managed to find the cause and fix it.

As a Narrative Report can generate thousands of html files then it will keep a virus checker quite busy if it is checking each one.  

If you have a large tree and you are generating to your local disc rather than a web site then it would be better to disable your antivirus software for the duration.


'lego audio video erro ergo disco' or "I read, I listen, I watch, I make mistakes, therefore I learn"
Posted Sunday, February 25, 2018 - Post #38564
Forum Member

Forum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum MemberForum Member

Customers
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.0.1.0

Last Login: Thursday, April 05, 2018
Posts: 33, Visits: 302


I am using GenoPro 2016, version 3.0.1.0 and trying to create a Narrative Report using Narrative Report 2016.07.16.  GenoPro is installed on a windows 10 operating system and Google Chrome is being used as my search engine.



1.   The report runs without any error indications.  
2.   After running the report, an index shortcut is placed on my desktop that gives me access to the report.
3.   Problem:  Most of the following function tabs at the top of the report do not work. 

   Display the home page of the report; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Display all individuals in the report; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Display all families in the report; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Display all family tree diagrams in the report; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Display all occupancies and contacts in the report; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Display all places and locations in the report; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Display all the sources and citations in the report; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Display all groups and organizations (social entities); background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Display index of timelines in the report; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Event Calendar; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;"> Using this website; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">
 
Example: If I select the "Display All Individuals In the Report" tab, there is no response or change in the display.

This report ran fine a couple of years ago.  However, when I tried to run it today, the above problem surfaced.

Any assistance that you are able to provide will be greatly appreciated.

Ray Gregory







   
Posted Monday, February 26, 2018 - Post #38572
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.0.1.0

Last Login: 2 hours ago
Posts: 2,591, Visits: 18,702
I guess you are trying to display the report locally using 'FILE' protocol rather than HTTP (i.e. not via a web server). Chrome in particular gave me problems here.  

Hopefully the replacement 'Narrative Common' folder provided in this thread Icon buttons fail in Chrome will fix it for you and anyone else with this issue.


'lego audio video erro ergo disco' or "I read, I listen, I watch, I make mistakes, therefore I learn"


Similar Topics

Click to view RSS...
Expand / Collapse

Reading This Topic

Expand / Collapse