GenoPro Home
GenoPro Home  |  Get Started With My Genealogy Tree  |  Buy  |  Login  |  Privacy  |  Search  |  Site Map
 

GenoPro Support Forum




Author
Posted Saturday, October 28, 2006 - Post #14123
Junior Member

Junior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior Member

Forum Members
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, June 15, 2023
Posts: 19, Visits: 49
I'm new to this posting so forgive me if I err.
I could not find this problem with a search.

The information balloons that pop up when the mouse rests on a line or something, has disappeared. I've tried uninstalling and reinstalling. I've had the program for several years and never had this problem.

Does anyone know if certain software/hardware, will make it stop? Has this happened to anyone else? I'm using version 1.99c on W2K. "Data tips button is checked".

Panther
Posted Sunday, October 29, 2006 - Post #14128
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Customers
Important Contributors
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Yesterday @ 1:09 AM
Posts: 3,356, Visits: 25,724
Yes I too lost all data tips when using the Beta version of GenoPro. I eventually discovered it was down to some settings for the driver of my graphics adapter and nothing at all to do with GenoPro. Unfortunately I can't remember the specific setting that caused the problem. I have a NVIDIA GeForce2 MX/MX400 graphics card. I do remember I then installed a later version of the driver and all was OK.

P.S. If you haven't already tried the Beta version of GenoPro I suggest you do. Its vastly superior to version 1.


'lego audio video erro ergo disco' or "I read, I listen, I watch, I make mistakes, therefore I learn"
Posted Sunday, October 29, 2006 - Post #14131
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Moderators
Customers
Gamma
FamilyTrees.GenoPro.com
Translator
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Saturday, May 11, 2024
Posts: 4,887, Visits: 22,766
The tooltips (datatips, balloons) are a MFC feature and sometimes they disappear.  I don't know how or why they go away.  In 2007, I will write rich datatips and make sure they can stay visible so the user can read its content.
Posted Sunday, October 29, 2006 - Post #14134
Junior Member

Junior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior Member

Forum Members
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, June 15, 2023
Posts: 19, Visits: 49
Thanks to all.

I'll look for the setting on the graphics card. Maybe I can find it.
I'd rather wait for the stable 2 version, for now.
Anybody else got a suggestion for the 1.99c version?


Posted Sunday, October 29, 2006 - Post #14136
Legendary Master

Legendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary MasterLegendary Master

Administrators
Moderators
Customers
Gamma
FamilyTrees.GenoPro.com
Translator
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Saturday, May 11, 2024
Posts: 4,887, Visits: 22,766
panther (10/29/2006)

I'll look for the setting on the graphics card. Maybe I can find it.

Changing the graphic card may speed up graphics, but won't change the display of the tooltips.

Anybody else got a suggestion for the 1.99c version?

My best suggestion is to download & install the latest Beta.  The beta is a solid product.

Posted Wednesday, November 1, 2006 - Post #14192
Junior Member

Junior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior MemberJunior Member

Forum Members
FamilyTrees.GenoPro.com
GenoPro version: 3.1.0.1

Last Login: Thursday, June 15, 2023
Posts: 19, Visits: 49
I found the problem that "I" caused.

I had run a "registry cleaner" and it got rid of some lines that make the balloons/data-tips possible. I simply re-inserted the missing lines from the backup, rebooted and all was fine.

I hope I didn't waste anyones time over this, but on the other hand, a possible solution for others has been found. (BTW - the cleaner did help speed up the machine)

Thank again to all of you and I hope this will help someone else.


Similar Topics

Click to view RSS...
Expand / Collapse

Reading This Topic

Expand / Collapse